Tuesday, March 26, 2013

Corn steep liquor


Viimasel ajal väga populaarne söödalisand, mis saadud maisist. Antud toode on pruunikas vedelik ja ei lahusta PVA materjale. Kuna antud toode on küllaltki kallis, siis liigub internetis mitmeid tema analoogi valmistamise õpetusi. Meie oleme lähtunud kõige lihtsamast. Purustatud mais pesta puhta veega läbi, et eemaldada selle käigus tolm ja muud lisaosakesed. Seejärel asetada antud segu termosesse ja kallata peale soe vesi, umbes 40 kraadine (Kui kasutada liiga kuuma vett, siis bakterid kipuvad hävima.) ja jätta umbes ööpäevaks seisma, siis toote fermenteerumisel tekib iseloomulik käärimise lõhn. Kui nüüd antud ollus ära filtreerida, siis ongi meil suurepärane värske ja odav söödalisand. Antud vedelikku ei ole küll võimalik kasutada PVA materjalidega ja ta ei säili kaua. Kuid tema odavus võimaldab temaga julgelt eksperimenteerida ja mis peaasi, tegemist on värske tootega.
Filtreerimisel ülejäänud kuivaine peaks olema enamuse oma kasulikest osistest vedelikku edastanud, kuid ka selle oleme me siiski söödas ära kasutanud.

No comments:

Post a Comment