Viimasel ajal väga populaarne
söödalisand, mis saadud maisist. Antud toode on pruunikas vedelik ja ei lahusta
PVA materjale. Kuna antud toode on küllaltki kallis, siis liigub internetis
mitmeid tema analoogi valmistamise õpetusi. Meie oleme lähtunud kõige
lihtsamast. Purustatud mais pesta puhta veega läbi, et eemaldada selle käigus
tolm ja muud lisaosakesed. Seejärel asetada antud segu termosesse ja kallata
peale soe vesi, umbes 40 kraadine (Kui kasutada liiga kuuma vett, siis bakterid
kipuvad hävima.) ja jätta umbes ööpäevaks seisma, siis toote fermenteerumisel
tekib iseloomulik käärimise lõhn. Kui nüüd antud ollus ära filtreerida, siis
ongi meil suurepärane värske ja odav söödalisand. Antud vedelikku ei ole küll
võimalik kasutada PVA materjalidega ja ta ei säili kaua. Kuid tema odavus
võimaldab temaga julgelt eksperimenteerida ja mis peaasi, tegemist on värske
tootega.
Filtreerimisel ülejäänud
kuivaine peaks olema enamuse oma kasulikest osistest vedelikku edastanud, kuid
ka selle oleme me siiski söödas ära kasutanud.
No comments:
Post a Comment