Tuesday, January 22, 2013

Meisterdused


Piiratud materiaalsete võimaluste korral on mitmeid karpkalapüügi abivahendeid ka ise valmistada. Kui on olemas oskused, töökoda ja tehniliste seadmete ja materjalide olemasolu, siis nende esemete kvaliteet pahatihti isegi ületab laiatarbe toodangut. Kuna, aga üldjuhul on siiski tegemist piiratud võimalustega, siis on nemad abiks eeskätt rahakoti tervisele, samas andes teatava emotsionaalse heaolu oma käelisest tegevusest.
   Tinade valamist siin ei käsitle, see on kõigile arvatavasti tuttav. Karbitinade katmise moodustel maskeerimise eesmärgil siiski lühidalt. Lihtsalt küllaltki kindla tumeda katte saab, kui kõigepealt valatud tinaraskused asetada ööpäevaks äädikhappesse ja seejärel ööpäevaks kangesse kaaliumpermanganaadi lahusesse.
Värvimisel on peamiseks ohuks värvide lõhn. Võimalik on katta raskused liivapuruga, kasutades selleks kuumutatud vedeldatud liimipulkasid, mida kasutatakse kuumutava liimipüstoliga. Kui püügikoht ei ole väga kaugel, siis on võimalik kasutada kividest valmistatud raskusi.

Lipsuhoidja
Valmistatud laste pinalist

Rod pod
Meie näidis, mis ei nõua valmistamisel erilisi oskusi ega materjale.
Kasutatud olemasolevad sobilikud õhukeseseinalised metalltorud, nurkühendustel on kasutatud plastmassist santehnilisi kolmikuid, ainult pika vahetoru puhul on metallist kolmikud jäikuse tagamiseks.
Antud konstruktsioon on küllaltki stabiilne, miinuseks võib lugeda natukene suuri transpordigabariite ja vähest jalgade regleerimise ulatust.





Mehhaanilised signalisaatorid-swingerid.
Kasutusel kõik käepärastest materjalidest , pilt on piisavalt illustratiivne. Välgumihklist läbipaistvasse ümbrisesse on esiotsa auk puuritud valguspulga asetamiseks.


Karbimatt1
Kasutatud  tugevat mummulist pakkematerjali 2 kihti, mis kaetud impregneerriidega. Võib kasutada ka muud suvalist materjali, peab tagama  pehmuse ja ei tohi vettida, sellepärast poroloon ei ole just kõige parem materjal, kuigi teda saab kasutada.


Karbimatt2
Kasutatud väikelaste täispuhutavat paati, millele õmmeldud äravõetav impregneeritud riidest kate, mida on võimalik mustumise korral pesta.




Säilituskott
Kasutatud spordiriiete võrgutaolist voodrimaterjali, millele külge õmmeldud tõmblukk ja nöör.


Söödarakett
Täiendus, et oleks mugavam raketti välja kerida peale tühjendamist.
Rakett on võimalik ka ise valmistada, näiteks kasutatud neutraalse silikooni tuubist, millele on kinnitatud nöörid ja etteotsa vahtplastist pea.( ei tohi kasutada tavalist äädikhappelist silikoonituubi lõhna pärast)

No comments:

Post a Comment